Zaključen ovogodišnji projekt 72 sata bez kompromisa

Gotovo tri tisuće volontera, koliko ih je ove godine sudjelovalo u projektu 72 sata bez kompromisa, ne bi imalo priliku učiniti dobro djelo, da tijekom šestomjesečne pripreme projekta nije ostvarena suradnja sa stotinu ustanova, osnovnih i srednjih škola, domova, udruga i zaklada te da projekt nisu podržali brojni donatori i sponzori!

Njima u zahvalu, priređena je glazbeno zabavna večer, u utorak 13. studenog, u kojoj su dodijeljene zahvalnice svim suradnicima projekta u Zagrebu i nacionalnim podupirateljima.

Večer je s otvorena videom sa zorno prikazanim detaljima s terena za vrijeme trajanja ovogodišnjeg projekta, u devet gradova i jednoj općini, a kojima je ove godine pomagalo 2844 volontera na 383 akcije. Tako je brojka volontera u petogodišnjoj tradiciji 72 sata bez kompromisa u Hrvatskoj narasla preko 8000.

"Hvala za suradnju jer bez vas ne bismo mogli napraviti dobar posao", rekao je p. Tomislav Špiranec, predsjednik SKAC-a koji je organizirao projekt u Zagrebu i iz kojeg je projekt nacionalno koordiniran. Pozvao je sve i na daljnju podršku jer projekt raste i potrebna mu je svaka pomoć da "možemo učiniti još više".

U osvrtu na brojne volonterske sate uložene u pripremu samog projekta, svim volonterima te 40 mladih koji su od svibnja pripremali projekt u Zagrebu, zahvalio je i voditelj projekta u Zagrebu Kristian Karlo.

Nacionalna koordinatorica Đurđica Blažević pročitala je poruku predsjednice Republike Hrvatske, pokroviteljice.

Posebno sam ponosna na projekt 72 sata bez kompromisa koji okuplja tisuće mladih ljudi diljem naše domovine i koji iz godine u godinu raste, šireći krugove dobrih djela.

To je još je jedan snažan korak prema stvaranju društva solidarnosti i jednakih mogućnosti. Društvo koje dostigne takve vrijednosti može se smatrati društvom visokih civilizacijskih dosega.

A svaka akcija darivanja i požrtvovanosti, humanosti i čovjekoljublja, pravi je izraz domoljublja na koje cijela Hrvatska treba biti ponosna.

'Teško je izmjeriti koliko je projekt uspio jer i nakon njegovog održavanja, dojmovi i dalje pristižu, po pričama volontera s terena, iskustvima i nastavku suradnje volontera s ustanovama, daljnjim dogovorima i razvijanju suradnji kroz cijelu godinu koja slijedi", rekla je Đurđica Blažević. Zaključila je kako je teško izmjeriti sva ta dobra djela, susrete koji mijenjaju i poznanstva koja obogaćuju, ali je sigurno da se projekt iz godine u godinu sve više širi. "Mi želimo, ali vas molim da nam pomognete da to nastavimo", zaključila je.

Večer su svojim talentima beskompromisno podržali mladi glazbenici Matej Mudrovčić i Josip Blažević, te voditelji Marin Periš i Ana Reizl.

Podjelom zahvalnica službeno je zaključen ovogodišnji projekt 72 sata bez kompromisa. Pred organizatorima još su detalji zaključavanja organizacije, ali misao o novom projektu se ne gasi. Zaključna poruka svih je jednoglasna: "Vidimo se dogodine u još većem broju!"

Share This