Kako se mogu prijaviti za volontiranje u projektu '72 sata bez kompromisa'

Na pravom si mjestu za prijavu: najveći broj mladih upravo se prijavljuje putem naše internetske stranice. Na linku Prijavi se trebaš ispuniti svoje osobne podatke, označiti interese, pohvaliti se znanjima koja imaš. Sve to kako bismo pronašli što bolji volonterski zadatak za tebe! Naši volonteri i na terenu promoviraju akciju, pa ako ih sretneš možeš ispuniti prijavnicu na "klasičan" način: papir i olovka u ruke. Prijave primamo do 14. listopada.

Hoću li zaista morati volontirati cijela tri dana, svih 72 sata?

Akcija "72 sata bez kompromisa" podrazumijeva beskompromisno volontiranje, ali nije nam cilj da tri dana uopće ne spavamo i imamo pred sobom "budne zombije". Većina poslova na projektima odradit će se tijekom petka i subote, 19. i 20. listopada. Sve će započeti velikim okupljanjem u četvrtak, 18. listopada u večernjim satima, a vesela zabava i druženje obilježit će završetak akcije u nedjelju, 21. listopada.

Kakve poslove mogu očekivati?

Možete očekivati raznolike poslove: od uređivanja zelenih površina, krečenja, druženja s marginalnim skupinama, organiziranja izložbi i glazbenih druženja, posjeta staračkim domovima itd. Vrlo je važno da na sve budete spremni - u tome je i žar ove akcije: bez kompromisa pristati na volontiranje ondje gdje ste poslani. Naravno, nećemo od vas zahtijevati nešto što ne možete napraviti.

Postoji li dobna granica za sudionike projekta? Tko su za vas mladi?

Ako ste stariji od 16 godina možete biti dio našeg velikog volonterskog tima koji će u Dubrovniku, Metkoviću, Osijeku, Sinju, Sisku, Slavonskom Brodu, Splitu, Suhopolju, Zadru i Zagrebu sudjelovati u različitim projektima. Tu nam granicu postavlja Zakon o volonterstvu, a zažmirit ćemo na jedno oko kod svih koji su stariji od 30 godina ako su baš jako zagrijani za volontiranje. Projekt je prvenstveno namijenjen mladima: usmjeren je prema srednjoškolcima, studentima, mladim nezaposlenim osobama, kao i onima koji su na početku svoje poslovne karijere.

Prijavili bismo se kao ekipa. Je li to moguće i hoćemo li moći zajedno raditi na istom mjestu?

Nećemo narušavati vaše zajedništvo, želja nam je da volontirate s osobama koje su vam drage, ali i da upoznate nove prijatelje. Na prijavnici ćete se prijaviti kao grupa i moći ćete prijaviti najviše 20 sudionika po ekipi. Pri raspodjeli volonterskih zadataka budite spremni da ćemo vas možda morati razdvojiti u manje skupine.

Hoću li dobiti potvrdu o volontiranju?

Naš administrativni tim detaljno će pratiti tko, gdje i koliko volontira, pa će vam, ukoliko ih zatražite, spremno izdati potvrdu o volontiranju u projektu "72 sata bez kompromisa" koju ćete moći priložiti uz svoj životopis. U potvrdi će biti navedeno gdje ste volontirali i koliko sati ste sudjelovali u akciji.

Kako može sudjelovati moja udruga?

Dva su načina za sudjelovanje udruga u projektu "72 sata bez kompromisa": da naši volonteri pomognu u izvođenju nekog vašeg projekta ili da svoje volontere uključite u naše akcije. Suradnja s udrugama civilnog društva, institucijama i organizacijama koje su usmjerene na dobrotvorni i ekološki rad, poboljšanje kvalitete života osoba na marginama društva - temelj je našeg projekta. Ukoliko vaša udruga provodi akciju i treba podršku mladih entuzijasta i volontera tijekom tri dana (od 18. do 21. listopada 2018.) rado nas kontaktirajte putem e-maila i postanite dio velikog projekta. Također, ukoliko se vaša udruga želi pridružiti u inicijativu sa svojim volonterima, možete ih prijaviti.

Što ako tijekom dana akcije bude padala kiša?

Projekt se ne odgađa u slučaju kiše! U slučaju kiše tijekom volonterskih dana, prilagodit ćemo aktivnosti na način da se mogu nesmetano obavljati.