DUBROVNIK PREPLAVLJEN ZELENIM MAJICAMA

Od ranih jutarnjih sati, “72 sata bez kompromisa” započela su u Dubrovniku, najljepšem gradu na jugu Hrvatske!

Nakon okupljanja volontera i raspodjele zadataka, krenuli smo na radne akcije. Jedna od akcija bila je pakiranje lizalica u Privatnoj gimnaziji. Lizalice će se prodavati u nedjelju, 21. listopada po župama Dubrovačke biskupije. U svjetlu Svjetskog Misijskog dana, prikupljeni novac darovat će se u obliku stipendija školarcima u Zambiji.

U Caritasu Dubrovačke biskupije, koji nam je jedan od glavnih partnera u ovoj akciji, čistili smo i sortirali knjige biskupske knjižnice. Mladi su izašli iz okvira digitalne tehnologije te su ušavši u svijet knjiga imali nezaboravno putovanje u prošlost. Druga ekipa u dubrovačkom Caritasu pripremala je voće za sutrašnju proizvodnju džemova domaće radinosti u župi Mandaljena.

 

Jedna od akcija bila je također i čišćenje crkvice svete Elizabete na Pilama kojoj je trebao hitan makeover.  Posebnu smo čast imali družiti se s našim biskupom Matom koji je obukao svoju majicu i volontirao s nama. Sutra nas očekuju još bogatije akcije i još veselije druženje na ulicama grada Dubrovnika!

 

Share This