Intervju s organizatorima u Metkoviću

Ove se godine projektu 72 sata bez kompromisa priključio i grad Metković! FRAMA iz Metkovića prepoznala je važnost projekta za Hrvatsku i mlade koji u njoj žive te je prihvatila poziv Studentskog katoličkog centra da organizira projekt u gradu Metkoviću! Predsjednik FRAME Metković opisao je kako je došlo do organizacije projekta, progovorio o ciljevima i očekivanjima te pozvao mlade ljude da se priključe!

1. Prvi se put ove godine projekt 72 sata bez kompromisa održava u Metkoviću, kako se FRAMA odlučila priključiti ostalim organizatorima i dodati grad Metković u beskompromisnu priču?

Kao prvo; nije strano da Frama Metković obožava projekte, a kao drugo; par dana prije nego li nas je SKAC kontaktirao o projektu 72 sata bez kompromisa u Metkoviću, kao Frama smo volontirali na Europskom prvenstvu u kajak kanu maratonu ovdje u našem gradu. Tih tjedan dana je za sve nas bilo tako predivno iskustvo puno smijeha, veselja, anegdota i novih prijatelja koje nikada nećemo zaboraviti. Tako da, na poziv da priključimo naš grad u maraton volontiranja, naravno da ćemo odgovoriti – DA!

2. Na koji način projekt može odgovoriti na potrebe stanovnika grada i njegove okolice?

Prva nam je godina i još uvijek ne znamo kakav će projekt ostaviti trag. No, mislim da sama ta pozitivna energija volontiranja je nešto što će obilježiti naš grad, a iz nje će proizaći puno veće stvari.

3. Zašto bi se mladi čovjek trebao prijaviti na projekt 72 sata bez kompromisa?

Puno se tu razloga može reći, nema nijedne osobe kojoj ne bi mogla nešto izvući iz ovog projekta. Upoznat će puno novih prijatelja, steći nova iskustva, darovati svoje vrijeme za zajednicu i time u sebi stvoriti neopisivi osjećaj!

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Gmail
  • Yahoo Mail
  • Blogger

4. Koja su vaša očekivanja povezana s projektom u vašem gradu – koliko mladih očekujete i u kojem broju akcija?

Pa zapravo nemamo prevelika očekivanja jer nam je prva godina, nadamo se najpozitivnijem ishodu. Jedino što mogu sa sigurnošću reći je da ćemo imati otprilike desetak akcija.

5. Može li se volontiranje u Metkoviću koje će trajati 72 sata pretvoriti u cjelogodišnju beskompromisnu avanturu? Kako?

Naravno da može! Ovdje ću odgovoriti sa jednom rečenicom koju je izrekla naša framašica „Jednom si pomogao, uvijek ćeš pomoći.“ Nadam se da i vi razumijete što je htjela reći. 

 

Ako si iz Metkovića ili okolice, čak i ako samo želiš volontirati u Metkoviću! Iskoristi ovu jedinstvenu priliku! Beskompromisno se prijavi do 14. listopada i učini Metković i Hrvatsku boljim mjestom za život!

Share This