“Makeover” grada Dubrovnika - “72 sata” u akciji

Drugi dan volonterske akcije “72 sata bez kompromisa” u Dubrovniku prošao je radišno i veselo i sa sigurnošću i ponosom možemo reći da smo odradili veliki posao!

 

U prijepodnevnim satima volonteri su očistili odmorište na mostu dr. Franja Tuđmana koji se često koristi za odmor, ali nažalost iza odmora ostane mnogo otpada. Naši su volonteri pomogli očistiti i očuvati okoliš oko mosta. U poslijepodnevnim satima volonteri su očistili još dva odmorišta u blizini grada Dubrovnika. Nakon ovih akcija gosti koji dolaze u Dubrovnik imat će lijepo mjesto za predah.

 

Veliko srce mladih grada Dubrovnika kucalo je u humanitarnim akcijama koje smo napravili s tri obitelji korisnice Caritasa Dubrovačke biskupije. Na ovim akcijama volonteri su se suočili s problemom socijalne isključenosti ovih obitelji iz društva te su im pomogli da se koliko toliko adaptiraju u njega. Druženje s korisnicima bila je žila kucavica ovog rada. Ljubav i nesebično darivanje vodili su volontere kroz rušenje prepreka socijalnog otuđivanja naših korisnika. Volonteri su im također pomogli prokrčiti teško prohodne hodnike kuća i dvorišta. Bojanje kose i pravljenje frizura bili su potezi kojima smo korisnike pripremili za ponovni ulazak u svijet, a također smo im uredili stanove kako bi mogli pozvati bližnje na druženje.

“72 sata u Dubrovniku” ne može proći bez naših najmlađih volontera - skauta osnovnoškolaca. Odredi “Gospa od Obrane” i “Sveti Benedikt” pakirali su jabuke, lizalice i pekli kolače u svrhu prikupljanja novčanih sredstava za siromašnu djecu u Zambiji i njihove školarine. Skauti su također pripremali džem koji će se pokloniti korisnicima Caritasa Dubrovačke biskupije.

 

Dvjestotinjak prijavljenih volontera ovu je subotu odradilo lavovski posao i zato im svima od srca kažemo jedno veliko HVALA!

 

Share This