Otvorenje 72 sata - Zagreb

Kada Bog pošalje tisuću odvažnih da obraduju druge…

Projekt ''72 sata bez kompromisa'' službeno je otvoren i u Zagrebu, svetom misom “Zaziva Duha Svetoga” povodom početka akademske godine. Svetu misu u zagrebačkoj katedrali predslavio je nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić.

Studenti Sveučilišta u Zagrebu, među kojima je bilo i preko 1000 prijavljenih volontera, ispunili su katedralu i zajednički slavili svetu misu na kojoj su molili zagovor Duha Svetoga za novu akademsku godinu i volonterski projekt ''72 sata bez kompromisa''.

Evanđelje o poslanju apostola, njih sedamdeset i dvojice, koji su poslani u svijet navijestiti njegov mir, poticaj je i mladima koji započinju s projektom. U akcije mladi ulaze bez da znaju što ih očekuje, baš poput apostola koji su krenuli u nepoznato sa željom da djeluju u zajednici.

U homiliji je nadbiskup izrazio radost zbog velikog broja mladih volontera koji su spremno prihvatili izazov i prijavili se za sudjelovanje u ovom velikom volonterskom maratonu. Naglasio je da tim činom iskazuju "značenje darivanja sebe bližnjima, važnost pomaganja i korištenje mladosti i maštovitosti kako bi obradovali druge".

U akciju mladi kreću već sutra rano ujutro, a do subote navečer obradovat će tisuće ljudi koje će susresti kroz 164 pripremljene akcije! Nakon zaslužene zabave u Klubu SKAC-a u subotu navečer, projekt završava misom zahvalnicom u Bazilici Presvetog Srca Isusova u 12:15 u nedjelju!

Volonterima želimo puno uspjeha u projektu!

Share This