Predstavljanje gradova - Dubrovnik

Dubrovnik! Što reći o samome gradu?

Radi se o vjerojatno najpoznatijem i od stranaca najposjećenijem hrvatskome gradu koji broji otprilike pedeset tisuća stanovnika. Nalazi se na samome jugu hrvatskoga teritorija, a povijest mu je bogata – od vremena nastanka, preko zlatnog doba Dubrovačke Republike i njezine važnosti za hrvatski jezik i književnost, pa sve do današnjeg kulturnog i turističkog središta južnog Jadrana.

Prvi se put projekt „72 sata bez kompromisa“ u njemu održao 2015. godine, paralelno s održavanjem u Splitu i Zagrebu. I otad se održava svake godine. Dubrovnik okuplja između sto i stopedeset volontera, a glavna se akcija svake godine održava na isti način – jednome sugrađaninu i njegovoj obitelji, koji pripadaju socijalno ugroženoj skupini, omogućiti dostojne uvjete za život – čistiti, krečiti, zidati, uređivati, nabavljati, donirati, skupljati…

Uz glavnu akciju nađe se tu i još mnoštvo drugih akcija – a najveću suradnju organizacijski tim grada Dubrovnika ostvaruje s Caritasom Dubrovačke biskupije, koji im pomaže pronaći i organizirati akcije vezane uz socijalno osjetljive skupine.

Ponajviše zbog projekta „72 sata bez kompromisa“ SKAC_DU dobio je nekoliko priznanja Volonterskog centra Dubrovnik – za najboljeg organizatora volontiranja i najboljeg koordinatora volontiranja.

Pozivamo zato sve ljude dobre volje da se i ove godine priključe beskompromisnome pomaganju onima koji su u potrebi, davanju svojeg vremena drugome čovjeku i promicanju volonterstva u Dubrovniku! Prijavite se na „72 sata bez kompromisa“ i osjetite snagu one „blaženije je davati nego primati“!

Share This