Predstavljanje gradova - Osijek

Već od ilirskih naselja pa sve do danas na desnoj obali Drave nalazi se srce Slavonije, Osijek. Od prošle se godine u njemu sastaje manja skupina koja je građanima Osijeka pružila mogućnost priključenja velikom volonterskom projektu – „72 sata bez kompromisa“!

A kako je točno sve počelo? Skupina učenika iz Isusovačke klasične gimnazije otišla je 2016. godine u Zagreb iskoristiti svojih 72 sata za druge. Kako su se vratili oduševljeni, tako se preko društvenih mreža i poznanstava okupio prvi organizacijski tim od 12 mladih ljudi koji su 2017. godine organizirali projekt u Osijeku, vođeni riječima pape Franje: „Zamijenite ugodu kauča cipelama i idite Božjim putovima, mijenjajući svijet!“

Prve su godine očekivali poprilično malen broj sudionika, ali su ih mladi u Osijeku iznenadili svojim prijavama! Dvjesto šezdeset prijavljenih! Na organizaciji je zato bilo da svima njima omoguće beskompromisne sate – bojile su se ograde, čistila su se dvorišta, cijepala su se drva, oslikavala bolnica… Svi su pomagali, baš svi!

Na kraju, svi su s osmjehom na licu prepričavali događaje s akcija!

"Stekla sam novo iskustvo i osjetila zadovoljstvo i ispunjenost srećom zbog
svrhovitosti akcije u kojoj smo sudjelovali, čineći dobro za druge i pritom se zbližavajući s drugima."

I ove nas godine čeka novih beskompromisnih 72 sata! Nove se akcije spremaju, novim ljudima možemo pomoći! Idemo pokazati da nas ima! Ustajte Osječani i prijavite se! Od 18. do 21. listopada budite primjer drugima! Tako se voli svoj Grad!

Share This