Predstavljanje gradova - Sisak

Drugi novi ovogodišnji sudionik je grad na tri rijeke - Sisak. Grad je u središnjoj Hrvatskoj te središte Sisačko- moslavačke županije koji ima veoma bogatu kulturu i povijest. 

Mladi okupljeni oko vl. Ivana Grbešića, povjerenika za pastoral mladih, ove godine će zajedno sa još devet hrvatskih gradova preplaviti Hrvatsku dobrim djelima od od 18. do 21.listopada.

Glavni razlog zbog kojega  smo se odlučili uključiti u ovaj projekt bio je dolazak nacionalne koordinatorice Đurđice Blažević na duhovnu obnovu u našu župu Pohoda Blažene Djevice Marije u Sisku početkom 6. mjeseca."

Iako su u početku sumnjali da mogu provesti projekt shvatili su da ovaj projekt nije potreban njima koliko cijeloj zajednici. Kada su počeli razmišljati kako doći do volontera poticaj im je bio mnogi potrebiti u gradu Sisku ali i široj okolici.

"Računamo na mlade iz Siska, a već smo dobili podršku i od kutinske mladeži i volontera sisačkog Crvenog križa."

Projekt 72 sata bez kompromisa  mladi u Sisku planiraju provesti u suradnji sa raznim institucijama kao što su osnovne i srednje škole, vrtići, domovi za nezbrinutu djecu, domovi za stare i nemoćne, razne udruge i još mnoge druge. Ukoliko im dozvole mogućnosti, aktivnosti će proširiti i na okolna mjesta u potrebi kao što su: Galdovo, Topolovac, Odra, …

Projektom 72 sata bez kompromisa mladi Siščani žele dovesti radost i veselje u svoj mali grad, povezati mlade i stare, srušiti međugeneracijske sukobe kao i barijere između društvenih staleža, siromašnih i bogatih.

"Želimo da mladi surađuju, da se osjećaju korisni, da doprinesu društvu te shvate kako i na tako jednostavan način uz malo volje i truda mogu napraviti puno za drugoga. Cilj nam je da ta 72 sata bez kompromisa budu početak nečega novog i dobrog u našem Sisku."

Vođeni motom Mladi za Sisak mladi grada Siska nadaju se da će  njihov trud, želja i vrijeme uroditi dobrim plodovima za njihov grad. Sve ljude dobre volje pozivamo da im se pridružeod 18. - 21.listopada kako bi uspjeh prvog projekta 72 sata bez kompromisa u Sisku bio što veći i trajniji.

Share This