Predstavljanje gradova - Split

Split je drugi grad po veličini u Hrvatskoj i najveći grad u Dalmaciji. Prepoznatljiv je po starovjekovnoj Dioklecijanovoj palači koja čini gradsko središte, što je i jedinstveni primjer u svijetu. Također, grad Split krasi prekrasna katedrala sv. Dujma, koji je ujedno i zaštitnik grada, splitska riva, park šuma Marjan, poznata gradska plaža Bačvice na kojoj se tijekom cijele godine igra „picigin“ - amaterska igra s loptom u plićaku, a koja je začeta upravo u Splitu.

Uz picigin, Split je i začetnik projekta 72 sata bez kompromisa u Hrvatskoj, koji se u samo nekoliko godina proširio po cijeloj Hrvatskoj. Ove će godine SKAC_ST organizirati i provesti projekt na području Splita peti put zaredom. Prošle godine je u Splitu sudjelovalo oko 600 volontera na različitim kulturnim, ekološkim, socijalnim, humanitarnim, medijskim i umjetničkim projektima, dok ove godine očekujemo da će taj broj biti još veći.

Budi i ti dio ove lijepe priče. Pozivamo te da nam se pridružiš i da s nama beskompromisno zavolontiraš u našem gradu od 18. do 21.10.2018.

Share This