Prvi dan volontiranja u Splitu

Prvi dan volontiranja u sklopu 72 sata bez kompromisa uspješno smo priveli kraju. Bilo je tu različitih timova volontera i različitih akcija. Jutro je započelo kreativnom radionicom u udruzi Zvono, a nastavilo se fizičkim akcijama adaptacija prostora u Splitu i Omišu.

Našlo se vremena i volontera i za frizerske i kozmetičke tretmane. Ekipa iz udruge Lastavice, ali i korisnici udruge MoSt doživjeli su mali makeover. U MoStu su se, pored uljepšavanja, igrale i društvene igre, ali i pekle palačinke.

U Mravincima se zatekla jedna zabavna ekipa iz Dječjeg doma Maestral koja je zajedno s volonterima zaigrala paintball. Na Marjanu su se, za to vrijeme, brale masline u Botaničkom vrtu. U drugim krajevima grada naši marljivi volonteri čistili su i adaptirali stanove naših potrebitih sugrađana.

 

 

Nakon cjelodnevnog volontiranja, volonteri su se okupili na zajedničkoj večeri te svetoj misi. Misu je predvodio povjerenik za mlade don Mihael Prović . Don Mihael je naglasio kako je za svaku ljubav potrebna žrtva što volonteri 72 sata bez kompromisa jako dobro pokazuju. Nakon mise, organizatori su volonterima dali upute za sutrašnje akcije.

Val volontiranja proširio se cijelim gradom. Sada na spavanje, a sutra nastavljamo gdje smo danas stali. 😉

Share This