Prvih 24 sata u Suhopolju

Po prvi puta projekt "72 sata bez kompromisa" održava i se i u jednoj općini, Općini Suhopolje. U Suhopolje su u petak stigli i volonteri iz Osijeka, njih sedmero, te tako zajedno sa suhopoljcima zasukali rukave i pripremili teren za ozelenjivanje šetnice u Cabuni.
Volonteri nisu imali nimalo jednostavan zadatak, a neki su se požalili da se sljedećeg jutra vjerojatno neće moći ustati. Volonterka Kristina Zekić nakon uspješno odrađene akcije s nama je podijelila svoj iskustva:
"Na današnjoj akciji smo se suočili s raznim izazovima i mnoštvom zahtjevnih zadataka, ali jedna stvar nam nije dala niti da pomislimo kako nešto nismo spremni ili ne možemo napraviti.To je zajedništvo, radost i podrška koja je vladala od prvog trenutka kad smo susreli jedni druge.
Nesebično, bez kompromisa, spremni na sve što nas čeka, ne znajući s kim i što ćemo raditi. Jednostavno se u ljudima osjetio duh Božji koji nas je pozvao na ovu akciju i preko nas privukao još mnoštvo ljudi koji su zastajali, osvrtali se, pa čak i uskočili u pomoć. Slava Bogu na ovoj akciji koja ne samo da pomaže lokalnoj zajednici, nego i nama samima da osjetimo to ispunjenje i radost koju jedino od Boga možemo primiti."
Share This