Splićani u akciji!

Subota u Splitu i okolici prošla je vrlo radno. Akcija 72 sata bez kompromisa polako poprima završne obrise. Nakon jučerašnjeg prvog radnog i beskompromisnog dana, volonteri su danas nastavili s aktivnostima od Trogira pa sve do Omiša. Uspješno se odrađuje čak dvadeset i sedam projekata!

U splitskom Botaničkom vrtu, vrijedna ekipa uređivala je cijeli vrt, skupljala suhi materijal, ispilala drva, složila cjepanice i očistila prilaze. Druga zelena volonterska akcija u sklopu je akcije Boranka i odvijala se na Mosoru. Možemo je slobodno nazvati 'spoj ugodnog i korisnog'. Volonteri su zasukali rukave i krenuli u pošumljavanje područja koje je uništeno požarom. Naša splitska pluća su zasigurno poprimila ljepši i svježiji izgled!

Drugi dio volontera bio je angažiran u fizičkim radionicama. Tako je dječji vrtić ''Jadro'' poprimio novo šareno ruho, a Hajdukov stadion i okoliš očišćen je od smeća i očišćena su stakla. Hvalevrijedna je i akcija koju su volonteri odradili zajedno s korisnicima udruge Lastavice. Volonteri su sredili zidove i obojali jednu kompletnu sobu, dio druge sobe, dva hodnika i kuhinju, a Lastavice su im pomogle u raspremanju i čišćenju.

Korisnici Centra Juraj Bonači imali su priliku zajedno s volonterima okušati se u jahanju u Konjičkom klubu Hanako, a Udruga Down 21 otišla je u posjet najvećem hrvatskom morskom akvariju ''Aquarium'' u Vranjicu. Ekipa iz Maestrala imala je planirano jedrenje koje je zbog bure otkazano, pa su Maestralci otišli na izlet u Trogir, obilazili znamenitosti, šetali, zabavljali se i uživali.

U Omišu je odrađena velika volonterska akcija. Gotovo da je adaptiran cijeli vanjski dio prostora udruge Prijatelj. Ostali volonteri su zajedno s časnim sestrama iz samostana Nazaret i osobama s posebnim potrebama izrađivali misijske krunice. Druženja, smijeha i radosti nije nedostajalo.

Tek nas iščekuje prava ludnica! U Staračkom domu na Zenti sprema se plesnjak. Nakon druženja, kreativnih radionica, razgovora, slijedi već tradicionalni tulum.

Želiš li vidjeti kako smo se proveli, koliko smo posla odradili i uvjeriti se kako je bilo odlično? Gledaj nas večeras u reportaži ''Bolja Hrvatska'' na RTL programu u 18.30 !

Share This