Team building organizacijskog tima "72 sata bez kompromisa" u Dubrovniku

Ovaj vikend u Dubrovnku, od 7.12 do 9.12.2018., održao se sastanak i team buliding članova organizacijskih timova projekta "72 sata bez kompromisa" održanog od 18.10. do 21.10.2018. u 9 gradova i 1 općini diljem Lijepe naše. Petak je započeo druženjem na adventskim kućicama gdje je ekipa uživala u zimskim delicijama – kobasicama i fritulama. Ljudi su se međusobno upoznali i ubrzo otišli na spavanje.

Nakon odličnog doručka, subota se nastavila u radnoj atmosferi. Tijekom jutra predstavnici gradova i općine prezentirali su poteškoće, ljepote, uspjehe i izazove s kojima su se susretali prilikom organiziranja i provedbe projekta u svojim gradovima. Bilo je jako zanimljivo i korisno čuti različita iskustva različitih organizacijskih timova, a posebno anegdote prilikom provedbe projekta.

Tako su u Dubrovniku volonteri, misleći da se radi o otpadu, razvalili vrijedna vrata koja su čekala na restauraciju. U Zagrebu je prilikom jedne radne akcije pronađena bomba, koja se srećom, na koncu, pokazala potpuno bezopasnom. U Splitu je voditeljica projekta zaradila kaznu zbog pričanja na mobitel, na kraju je šarmirala policajku, pa se izvukla samo s opomenom, no kaznu je ipak platila kada joj je "pauk" pokupio auto dok je „trkla“ po hranu i piće za vrijedne volontere. U Zadru su bili snalažljiviji u zaustavljanju "pauka" napisavši mu poruku „Volontiram – molim te nemoj mi dignuti auto“. Dalo bi se još svašta ispričati, ali prostor nas ograničava.

U subotu smo imali i slavljenicu koju smo za rođendan iznenadili tortom i poklonima. Popodnevni dio proveli smo igrajući kviz, tombolu i otkrivajući znamenitosti i zanimljivosti o Dubrovniku. Večer se nastavila uz ugodno druženje na Stradunu.

U nedjelju se ova naša avantura zaokružila lijepim sunčanim danom. Domaćini su nas odveli na Srđ s kojeg je prekrasan pogled na cijeli Dubrovnik i okolicu. Uživali smo u tom prizoru ispijući kavu i jedeći kolačiće. Malo prije podneva, nakon zajedničkog fotografiranja, grljenja i ljubljenja, oprostili smo se od Splićana i vratili se u centar Dubrovnika na slavljenje svete mise i zajednički ručak. Oko 15 sati, puni dojmova i novostečenih prijateljstava, uputili smo se svojim kućama.

Za kraj trebamo pohvaliti Dubrovčane, naše velikodušne gospare, koji su se zaista potrudili i omogućili da nam ovaj vikend bude prekrasan. Dubrovčani hvala vam od srca!

Share This